O meni

Sem Tadeja. Bivša aktivna tabornica, aktualna absolventka marketinga in sveže pečena mamica.

Sem tržnica in sem nov potrošnik. Sprva me je malo skrbelo, kako naj suvereno nastopam v svetu marketinga in hkrati ščuvam potrošnike proti odpadni embalaži in kupovanju nepotrebnega. Pa vendar mislim, da je to mogoče. A najprej se moramo spremeniti potrošniki, saj bo marketing sledil našim željam in čemur smo pripravljeni plačati.

Sprememba potrošniške družbe se bo začela pri posamezniku. Že Gandhi je čivkal be the change you want to see in the world in čas je, da ga nehamo citirati, ampak po svoji moči svetu pokažemo, kaj je prav in kaj ni. Verjamem, da se bo najprej spremenil posameznik, vplival na svojo družino, ta na svojo vas in tako naprej do širše družbe. Iz tega razloga je tudi ta stran pisana v slovenščini. Pomemben je lokalni učinek.

A vseeno si ne želim burne revolucije, prej evolucije potrošnika. Spremembe, ki bodo trajale, naj v naše življenje prihajajo počasi, a naj vztrajajo. Tudi naša 3-članska družinica živi v podnajemu v 1-sobnem stanovanju, brez vrta in brez zadostnih financ, ki bi omogočale, da si v trenutku kupimo nov življenjski slog z manj odpadki. Zato se na to pot odpravljamo počasi. Več pa v dveh prispevkih Začetek in Popisu stanja na prvi dan 2017.

Vsebina na manj.si

Na spletni strani manj.si delim vsebine o življenju z več smisla, a manj odpadki in manj stvarmi. Objavljam, kakšen je naš napredek proti domu brez odpadkov. Nisem edina, ki razmišlja, da je manj dovolj in zato delim Navdih za manj, zanimiva branja iz sveta z manj plastike ali minimalizma.

Ostanimo v stiku!

Facebook manj.si

Sledi mi na Facebook-u: @manjsi

Ali mi piši na: tadeja@manj.si.