Vikend branja: navdih za manj

vikend branja

Vikend je čas za počitek, ko se sprazni polno glavo tedenskih skrbi in jo napolni z novo motivacijo! Se strinjaš? Spodaj je nekaj povezav za vse stare duše v novem svetu, ki ste tako kot jaz, cajtng zamenjali za skrolanje po ekranu in spletnemu lovu za zanimivimi članki!


  • Millennial tastes are driving marketers crazy, but it’s doing the food industry good. Res se dogaja! Kot verjamem tudi sama, novi potrošniki s svojim obnašanjem že spreminjajo proizvajalce in marketing.
  • A Guide to Let Go of Your Perfectly Good Things: Kako zmanjšati število svojih stvari, če je pa še vse “dobro” in bo nekoč še”prav prišlo”. Članek, pisan na kožo tipičnemu slovenskemu gospodinjstvu.
  • Na temo naše lastnine govori tudi Christian Jarett v Ted video-govoru. Pove, kako psihologi že od zgodnjega otroštva pojasnjujejo našo navezanost na svoje stvari, za katere velja, da prej ko jih dobimo, raje jih imamo. A ni vse le v genih, saj po opazovanju ljudstva Hadza v Tanzaniji lahko sklepamo, da na kopičenje gore “mojih stvari” močno vpliva naša kultura.
  • Huffpost Lifestyle piše, kako so v Londonuu, tako kot še drugod v Španiji ali Nemčiji, postavili ulični hladilnik, kamor lokalna podjetja ob koncu dneva zložijo ostanke hrane. Ti so nato na ulici prosto dostopni vsakomur, npr. lačnemu brezdomcu, socialno ogroženi družini itd. Kakšne so možnosti, da to naredimo tudi v Ljubljani?

 

Prispevek je nastal po navdihu bloga Becoming minimalist, ki ga piše Joshua Becker in ki mi vsak vikend polepša s svojo listo navdihujočih objav tedna. 

Leave a Reply