Vikend branja: navdih za manj

vikend branja

Vede ali nevede, vsi iščemo svoj košček sreče. Vikend se zato zdi super, da izpolniš vse, kar je ostalo na tedenski “to-do” listi in od petka popoldan do nedelje zvečer ostaneš “ful bizi”. Tekmo, kdo ima bolj zapolnjen vikend, lahko spremljaš tudi med objavami na Facebooku, ko se osamljen znajdeš sredi gruče 100 prijateljev. Tokrat je v Vikend branjih zato o tem, kako morda do sreče v resnici vodi pot z manj.

Upam, da je tvoja kavica še vroča in da na spodnjih povezavah najdeš kaj zanimivega!


  • Kako si danes? Če si iz Ljubljane, boš zelo verjetno odgovoril/a s ful bizi. Zdi se, da je biti bizi postala must have bolezen našega časa. Sram bilo tistega, ki bo odgovoril kako drugače in ker on/a cel vikend nič ne dela. Pfej! Kaj pa če je recept za najlepši vikend pred nami ravno ta, da opustimo b v bizi in gremo na izi?
  • Sonce, ki je danes vzšlo na nebo brez oblačka vsekakor vabi ven in škoda bi bilo zamuditi pomlad. Kljub veselim dnem, ko se še ptički ženijo (Gregorjevo!), se zgodi, da marsikomu zmanjka energije in volje za izlet na sonce. V kolikor se najdeš med posamezniki, ki čutijo, da je najprej treba opraviti temeljito pomladansko čiščenje in odstraniti zimsko kramo, potem ne odlašaj. Tudi zaljubljeni ptički na vejah že vedo, da so navlaka, depresija in tesnobno družinsko počutje zelo povezani pojmi!
  • In ko je spomladansko čiščenje za tabo, se kaj hitro zgodi, da se kupi stvari vrnejo nazaj in so vsi kotički sobe spet polni do vrha. Zato priporočam prispevek na Nosidebar o tem, zakaj je pomembno ohraniti prazen prostor.
  • Kamorkoli te že vodi vikend, ven ali h krpam za prah, poskrbi za dobro družbo. In pri tem ne šteje objavljanje selfiejev ter lajkanje profilov drugih ljudi. Telefon uporabi za klic (ja, tudi to se da) in se z nekom srečaj v živo. Količina časa, ki ga preživimo na socialnih omrežjih je namreč povezana z naraščanjem občutka osamljenosti.

Leave a Reply