Peti teden: Recikliraj in ponovno uporabi – Otroška oprema: brez sterilizatorja ne gre

otroška oprema

V tednu, ki je za nami, sem bila z glavo čisto v trebuhu. Če me je do sedaj poganjala nenavadna mirnost, sem v teh dneh začutila, da je nujno potrebno pripraviti zadeve za našo malo. In ko smo se le lotili priprav, se je preprostost obrnila v kaos.

Najprej sva se zanesla na Baby book knjižico, ki jo dobiš pri zdravnici ob prvem nosečniškem pregledu. Tam je seznam potrebnih stvari za dojenčka in mamico. Torej, prepisali smo seznam in akcija.

Večino opreme in oblek si bomo izposodili, voziček sva kupila rabljen. Posteljica je bila bratova, le prebarvamo jo in bo kot nova. Obleke, banjico in igralni center sva dobila na posodo od sorodnikov. Naivno sem mislila, da bo to omejilo število prikupnih, prikladnih, pa vseeno nepotrebnih kosov opreme. A ker je to naša prva štruca, pač verjamemo vsemu, kar piše, pa čeprav se mi pred nakupom ali ob izposoji rabljene opreme niti sanja ne, za kaj se uporablja. Npr. sterilizator, to je obvezna oprema. Torej vrela voda na štedilniku ni več ok? In pa črv za spanje v nosečnosti, ki ga potem zamenja blazina za dojenje. Kako pa so ležale in dojile naše mame?

Ah, čisto sem zmedena. Kaj je nujno in kaj ne? Kaj lahko nadomestim z bolj zeleno varianto (steklena flaška? Ali bo pretežka za držati?) in česa ne? Navajena sem, da vse zagate guglam in se nekako znajdem. Tokrat pa ne bo šlo tako zlahka, saj vsaka srečka-nosečka na forumih komplicira po svoje. Še dobro, da mi malo lahko svetuje moja mami.

Če to bere še kakšna mamica, pa prosim za kak komentar z nasvetom! Hvala 🙂

Leave a Reply