Navdih za manj: Sreča v reviji Simplify

Za vse stare duše, ki še beremo in nas še ni čisto zapeljal video, je junij prinesel čisto posebno revijo. Minimalistični blogerji Brian Gardner (No Sidebar), Tsh Oxenreider (The Art of Simple), Rebecca Cooper (Simple as That) in Joshua Becker (Becoming minimalist) so izpolnili svojo pomladno obljubo. Postregli so nam z novo četrtletno spletno revijo o, kot pravijo, poenostavljenem življenju za družine – Simplify.

Prva številka je brezplačna in obsega 8 poglavij. Če bi stvar natisnili bi bila videti pošteno debela in dolgočasna, kot tisti debeli znanstveni žurnali, ki jih zapuščene najdemo na policah fakultetnih knjižnic. Ampak, glej ga zlomka, ta dolgi črno-beli pdf še zdaleč ni dolgočasen. Prispevke so namreč napisali mednarodno priljubljeni avtorji minimalizma, ki jih je vedno zanimivo brat. Vsem prispevkom je skupna tema, odkrivanje sreče. Gretchen Rubin tako govori o svojem srečnem projektu, ko si je vzela prosto leto z namenom načrtno odkriti srečo. Potem, ko je z vsakim mesecem svojemu življenju dodala kakšno zanimivo srečno domislico, kot je npr. vedno prazna polica v omari, je vse do danes našla svojo srečo. Najbolj pa me je očaral prispevek Hellen Russell, ki piše o tem, kako živijo na Danskem, srečni deželi, kot ji pravijo statistike. Ne le, da njen mož dela za Lego (kaj je lahko bolj srečno kot to?!), po njenem prispevku sem se tudi sama pripravljena preseliti na Dansko in zadihati umirjeno življenje!

Dobrih 70 strani besed o sreči odkriva vedno isto. Potrebno se je umiriti, zadihati in občutiti sedanji trenutek tako, da odložimo telefone in se posvetimo najprej sebi in nato ljudem okoli nas. Tudi sama sem med branjem naredila nekaj neverjetnega – izklopila brezžično povezavo in prenos podatkov. Tako so utihnili vsi komunikatorji in sporočila o prejetih mailih. Tišina je bila prav prijetna in prvič po dolgem času sem bila zbrana in umirjena. Celo srečna, bi lahko rekla:)

1 Comment

  1. […] sva obe z obdarjenko z veseljem brali prvo, brezplačno številko revije Simplify. Ker so vse naslednje številke te spletne revije, ki izhaja četrtletno, plačljive, sem ji […]

Leave a Reply