Drugi teden: Lokalna nabava

slovo

Bodisi je kriva polna luna, prvo obilno sneženje ali pa moj trebušček tako zelo raste, a v tem tednu sem poleg službe komaj še zmogla na tečaj za starše nato pa spaaaat. V tem smislu sem bila zelo zero waste, saj človek vsaj v spanju malo manj smeti.

No, poleg spanja je bilo potrebno tudi kaj pojesti. Kot sem predvidevala že prejšnjo soboto, sem takrat kupila premalo zelenjave, pakirane v plastiko. Naivno sem mislila, da bom enostavno en dan v tednu skočila na tržnico, da dopolnim tedensko zalogo. A glej ga zlomka, po službi, v torek ob 17.30, ko je zunaj polarni mraz s hudim vetrom, na tržnici ni nikogar. Nikogar, razen mene, duše iz supermarketa, ki je navajena videti živo rdeče paradižnike vsak dan v letu od 7:00 do 22:00.
Pa sem ponovila vajo, tržnico sem ponovno obiskala ta vikend. Najprej sem si privoščila kavico in malo sobotnega branja v najljubši kavarni, nato pa čez cesto zavila napolniti svojo bombažno vrečko. Poleg vseh dobrot so prodajali tudi svež kruhek in tako je doma sledila še ena kavica in prijeten zajtrk. Na tako sobotno jutranjo rutino bi se človek lahko navadil, ni kaj!

In ko smo že ravno pri kruhku! V tem tednu sem tudi nabavila moke in nekaj žita (ješprenj, koruzni zdrob) od lokalnega eko mlina. Tako v tednu, ki je pred nami, načrtujem kupljen kruh in pakiran toast zamenjati s prvimi poskusi domačega kruha. Mmm, meni že diši, samo da pomislim na to!

zimska zelenjava
Prvi zimski izplen na tržnici

Leave a Reply