12. teden: Trajnostne vrečke za sadje in zelenjavo

trajnostne vrečke za zelenjavo

Dilema med kupovanjem v trgovinah, kjer je vse pakirano v plastiko in med kupovanjem na tržnici me je le premaknila proti Ljubljani, kjer sem obiskala CPU – Center ponovne uporabe. Že nekaj časa se na Facebook-u šušlja, da imajo tam prav luštne vrečke za sadje in zelenjavo, ki jih izdelajo s predelavo starih zaves in podobnih tkanin. In ne samo, da so luštne na pogled, s ceno 0,50 € na kos se mi zdijo zelo ugodne. Kupila sem jih 9 in zaenkrat kaže, da jih bo dovolj za običajen tedenski nakup hrane.

Najprej sem jih oprala in posušila. Ker so tako lahke, so se v sobi sušile le nekaj ur. Ko sem se tako oborožila s pravimi vrečkami, je bilo potrebno le še premagati lastno sramežljivost. Skrbelo me je, kako se bodo odzvale trgovke v običajnem supermarketu. Bom lahko tehtala in kupila jabolka, kivi in solato v svoji vrečki? Kot se je izkazalo, so bile vse skrbi zaman. Nisem prav dosti spraševala, one pa na blagajni niso niti trznile. Očitno nisem prva in so tega že navajene, kar se mi zdi super novica, saj se spremembe že dogajajo.

Trajnostne vrečke za sadje in zelenjavo
Trajnostne prosojno bele vrečke na sliki so preizkušeno super za nakupe v supermarketu in na tržnici. Pa tudi za hrambo solate v hladilniku. Brez težav jih napolnim s kilogramom jabolk ali veeeliko glavo solate, zgoraj pa imajo všito tudi vrvico, tako da jih lahko zategnem in zaprem.

Leave a Reply